Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10 nieuwe diersoorten bij Doggersbank ontdekt

  •  
19-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duiker_doggersbank.jpg
Een team van biologen heeft bij de Doggersbank in de Noordzee de afgelopen dagen circa tien voor Nederland nieuwe diersoorten ontdekt zoals bepaalde slakken, weekdieren en een kwalletje. Dat heeft bioloog Peter van Bragt van stichting Duik de Noordzee Schoon zondag gezegd in Vroege Vogels.
Het team is sinds 11 juni op een tiendaagse expeditie op de Doggersbank. De natuurliefhebbers willen het onderwaterleven in beeld brengen en hopen zo bij te dragen aan de bescherming van het gebied.
Het gaat om voor Nederland nieuwe slakken, zeenaaktslakken, schelpdieren en medusa, een kwallensoort. "Reden te meer om de Doggersbank als zeereservaat te beschermen", zei Peter van Bragt in de uitzending.
De Doggersbank is een zandbank in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De ondiepe bank is bijna 300 kilometer lang en de diepte varieert van circa 18 tot 30 meter. Het gebied bevindt zich in Duitse, Engelse, Deense en Nederlandse wateren.
Stichting Duik de Noordzee Schoon is een project van duikschool Get Wet Maritiem. Duikers snijden in een bepaalde periode van het jaar vissen uit netten waarin zij verstrikt zijn geraakt.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.