Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10-tips van Jan Juffermans van De Kleine Aarde

  •  
07-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jan is met pensioen gegaan. Ruim dertig jaar werkte hij aan mondiale duurzaamheid, was tientallen keren bij ons te horen en introduceerde in Nederland het begrip ‘ecologische voetafdruk’. Jan leeft in een verduurzaamd huis: zo is de elektrische bel vervangen door een trek- en drukbel, in de winter wordt de serre gebruikt als koelkast en de wastafelafvoer is gekoppeld aan het toilet (altijd verplicht handen wassen dus!). Vroege Vogels brengt een huisbezoek.
Wilt u het huis van Jan met eigen ogen bekijken? Dat kan. Deze week zijn de zogenoemde ‘European Solar Days’. In heel Nederland is te zien hoe u zonne-energie kunt benutten. En huize Juffermans doet ook mee - alleen zondagmiddag 9 mei tussen 14:00 en 17:00 uur kunt in Boxtel bij hem terecht: Apollopad 25.
Meer lezen/weten over de Mondiale Voetafdruk?
Via de site www.voetenbank.nl vind je veel meer informatie, de quick scan, en ook de scans voor de klimaatvoetafdruk, de mobiliteitsvoetafdruk, de vakantievoetafdruk en de voedselvoetafdruk.
Engelstalige info via www.footprintnetwork.org
Er zijn nu twee Nederlandse boeken over de Mondiale Voetafdruk:
  • Nut & Noodzaak van de Mondiale Voetafdruk: Over de mondiale gebruiksruimte, duurzaamheid en mensenrechten, door Jan Juffermans, uitgave in samenwerking met Lemniscaat, Rotterdam 2006, ISBN 90 5637 839 2, 160 pag., prijs 14,50.
Dit boek kan gratis worden gedownload via www.janjuffermans.nl  
 
  • Ik en de wereld ( Het verhaal van Bold en Janine) / De wereld en ik (Dossier Jan Juffermans), ‘kantelboek’ (met twee voorkanten) door Kees Waagmeester, Uitgeverij Lemniscaat, Rotterdam 2006. ISBN 90 5637 801 5, 232 pag., prijs 17,95.
Beide boeken zijn ook gewoon via de boekhandel verkrijgbaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.