Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10 tip: "wat je van dichtbij haalt, is lekker"_26_02_2010

  •  
26-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Waarom van ver halen als je het dichtbij ook kunt krijgen? Willem Treep en Drees Peter van den Bosch brengen onder de naam "Willem & Drees" lokale verse producten naar de winkel. Aardappelen, groenten en fruit komen niet verder dan uit een straal van maximaal 40 km. rond de winkel of supermarkt. Vers, lekker, en het scheelt in uitstoot van broeikasgassen. Milieucentraal geeft in de Groente- en Fruitkalender per soort een overzicht van de milieubelasting.
In december lukte het de wereldleiders niet om in Kopenhagen tot harde afspraken te komen om het klimaat te redden. Dus gaan we het zelf maar doen. Naar Brits voorbeeld beginnen Vroege Vogels en klimaatactivist Wijnand Duyvendak met het initiatief 10:10: 10 procent minder CO2-uitstoot in 2010. Thuis, op school, op het werk, in de voetbalvereniging, als gemeentebestuur. Allemaal en overal. Doe ook mee en meld u aan!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.