Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10 tip - ICT in huis

  •  
16-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
printer.jpg
In een gemiddeld huishouden komt zo’n tien procent van het totale elektriciteitsverbruik voor rekening van de computer en de bijbehorende randapparatuur, zoals printers, router/modems, scanners, luidsprekers, externe harde schrijven en webcams. De milieubelasting zit naast het elektriciteitsverbruik in de grondstoffen waarmee computerapparatuur gemaakt worden. Ze bevatten onder meer metalen, plastics en broomhoudende brandvertragers.
Enkele tips: Stel energiebeheer in en zet uw computer bij de werkonderbrekingen direct in de slaap- of sluimerstand. Sluit uw computer met randapparatuur op een stekkerdoos met schakelaar aan, zodat u alles na gebruik eenvoudig stroomloos kan maken. Heeft u de keuze, kies dan voor een laptop in plaats van een desktop computer. Koop een computer ‘op maat’: voor tekstverwerken, surfen en e-mailen volstaat een eenvoudige computer. Voor videobewerking en gamen is een zwaarder computersysteem nodig, dat meer energie verbruikt. Gun uw oude computer een tweede leven of bied hem aan voor recycling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.