Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10 tip - Earth Hour

  •  
12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Noteer het in de agenda's: op zaterdagavond 27 maart tussen 20.30 uur en 21.30 gaan de lichten uit. Miljoenen mensen en instanties over de hele wereld doen mee. Piramides, Eiffeltoren, Sydney Opera House, Erasmusbrug, Empire State Building... ze gaan allemaal op zwart. Sluit je aan!
Wereld Natuur Fonds, Vroege Vogels en joop.nl voeren actie om ook in ons land zoveel mogelijk Earth Hour-deelnemers te werven. Geef de wereldleiders het signaal dat we echt actie willen om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Een hele golf van duisternis moet op 27 maart over de wereld rollen, want in elk land gaan de lichten op de eigen tijd uit.
Het is ongelooflijk hoe het idee dat vier jaar geleden in Australië werd gestart zo snel zoveel navolging kreeg. In 2007 gingen bij het Sydney Opera House de spotlights uit en drie jaar later was het een wereldbeweging. Miljoenen huishoudens doen mee en veel bijzondere gebouwen staan een uur in het donker. Doe mee met Eiffeltoren, Magere Brug, Egyptische Sfynxen en piramides, Empire State Building, Golden Gate Bridge, Sydney opera House, Unilever Rotterdam, Erasmus Brug....

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.