Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10 lanceert de eerste Nationale Elektriciteitsmeter

  •  
09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1010_01.jpg
Op 10 oktober lanceert het initiatief 10:10 de eerste Nationale Elektriciteitsmeter. Het is de bedoeling dat deze elektriciteitsmeter op de desbetreffende dag omlaag wordt gebracht. Hiervoor moet men een of meerdere elektrische apparaten uitzetten of uit laten om het energieverbruik te verminderen.
Tips
Daarnaast geeft de website van 10:10 praktische tips voor energiebesparing. Zo kan jij kijken wat je moet doen om thuis en op je werk mee te helpen aan een wereld met minder CO2-uitstoot.
Wat doe jij uit?
De naam van de campagne van het initiatief is 'Wat doe jij uit?'. Door middel van het maken van een poster , via de website van 10:10, kun jij aan iedereen laten weten wat jij 10 oktober uit doet.

Over
10:10 is een (wereldwijd) initiatief dat pleit voor 10 procent minder energieverbruik in een jaar. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot, volgens de organisatie, aanzienlijk verminderd. Daarnaast heeft het verbruiken van minder energie ook nog een goede invloed op jouw portomonnee.
Bekijk, voor meer informatie, de website van 10:10  en draag  jouw steentje bij aan een beter milieu.
Bron: 10:10

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.