Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

10:10 Circus Zanzara_31_08_2010

  •  
31-08-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Het familiecircus Zanzara was een van de eerste deelnemers aan de Nederlandse 10:10 besparingscampagne. Zanzara is dan ook een bijzonder circus, uiteraard zonder wilde dieren, en met veel idealisme. Vroege Vogels betreedt de piste....
De drankjes en de snacks die in de pauze in de circustent verkocht worden zijn allemaal biologisch. Jongleur Harm legt zijn kegels aan de kant en bedient het publiek in de 'Bio-Bar'. "We hebben biologische cola en biologische chips. En dat is echt niet duurder dan in een ander circus waar ze 'gewone' spullen verkopen. Deze lekkere chips daar betaal je bij mij 1 euro voor. En we verkopen ook lampjes waar je leuk mee kan zwaaien. Daar zit led verlichting in, jammergenoeg zijn die dingen wel van plastic, maar het was het beste wat we konden vinden."
Een groot deel van de verlichting in de tent is inmiddels al vervangen door led-lampen. De circusfamilie is er duidelijk trots op. "En voor het transport zoeken we ook naar betere oplossingen. Als je spullen in containers kan vervoeren dan kunnen we met een truck in één keer alles verpolaatsen. Hoeven we niet meer twee keer op en neer te rijden." De directie en het personeel reizen zelf meestal per trein naar de volgende optreedplaats.
Nergens ter wereld vind je een circus waar milieu meer centraal staat dan in de tent van Zanzara. Directrice Mayka Heesels vind het niet meer dan logisch om veel rekening te houden met 'de wereld'. "Zelf thuis doen we dat ook al sinds de geboorte van m'n dochter, achttien jaar geleden. Dat is zo'n moment dat je gaat nadenken over de toekomst en dan word je toch milieubewuster? Toch?"
Lees meer over Zanzara in een artikel van Trouw (óók 10:10 partner)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.