Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kee en Van Jole kijken uit naar de verkiezingen: 'Ik word helemaal knettergek op het ogenblik'

15-11-2023

Volgende week is het zover: dan mogen de slingers opgehangen en de feesthoedjes uit de kast. Het feest van de democratie barst dan los! De Nieuws BV beschouwt de verkiezingen voor met Peter Kee (politiek duider BNNVARA) en Francisco van Jole (opiniemaker en hoofdredacteur Joop.nl). Gaan we een rechts kabinet zien? En wat maakt een lokaal debat zoveel beter dan een televisiedebat?

 

Peter Kee verwacht nog verschuivingen in het politieke landschap en houdt alle tv-optredens van de politieke kopstukken, zo goed en kwaad als het kan, in de gaten. Daarin zag hij gisteren een opmerkelijke nieuwe strategie van Geert Wilders, die claimt flexibeler dan ooit te zijn in de hoop op een plek in het kabinet. Francisco van Jole ging liever kijken bij het lokale Rotterdam Verkiezingsdebat, wat hem enorm enthousiast maakte: 'Daar hangt dan echt de sfeer van een stadion. Je zit naast je buurman, en dat is voor de democratie heel belangrijk.' 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.