BNNVARA

Wij zijn voor

Test je kennis over Pride! Doe mee met de Pride Test op maandag 2 augustus, 20.15 uur, NPO 3.

Toon Geenen en Mark Rook (26-04-2013)

26 apr 2013

Bij de PvdA-achterban is onrust ontstaan nadat deze week bekend is geworden dat het kabinet illegaliteit strafbaar gaat stellen. Op het partijcongres morgen zal een motie worden ingediend om niet in te stemmen met de coalitieafspraak. Maar dat is niet het enige tegengeluid binnen de PvdA.

Jonge Socialisten
De jongerenorganisatie van de partij vindt dat de PvdA ook de beloftes uit het regeerakkoord niet waar maakt. De voorzitter van de Jonge Socialisten Toon Geenen vindt dat hij weinig terug ziet van de woorden van PvdA-leider Diederik Samsom aan het begin van dit kabinet namelijk, 'sociaal en eerlijk uit de crisis en herstel van vertrouwen in de politiek'. Geenen is daarnaast van mening dat Samsom vaker de confrontatie met het kabinet moet opzoeken. Iets wat VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra volgens hem beter doet.  

JOVD
De Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) van de VVD is het eens met de strafbaarstelling van illegaliteit, maar denkt dat hun partij de bezuinigingen voor zich uit schuift. Met name het sociaal akkoord waar hun partij eerder deze maand voor tekende, vinden de jonge VVD'ers onbegrijpelijk. 'De rekening van de crisis wordt nu wederom doorgeschoven naar toekomstige generaties,' aldus de JOVD.   

Wat vinden de jongerenorganisaties van de koers van deze regering? In hoeverre hebben de PvdA en de VVD hun partij-idealen behouden? Hoe zien zij de toekomst van dit kabinet? Hierover gaan vanavond in Pauw & Witteman de landelijke vicevoorzitter van de JOVD Mark Rook en de voorzitter van de Jonge Socialisten Toon Geenen in gesprek.

Bekijk alle gesprekken over politiek in Pauw & Witteman in ons dossier.