Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Sander Duivestein (18-04-2013)

18-04-2013

De FBI in Boston roept de inwoners op om al hun foto- en videomateriaal op te sturen. Hiermee hopen ze de dader op te kunnen sporen die de dubbele bomaanslag bij de marathon van Boston van afgelopen maandag op zijn geweten heeft.

Tijdens deze bomaanslag vielen drie doden en raakten zeker honderdtachtig mensen gewond. De bommen zaten verstopt in een snelkookpan, gehuld in een zwarte rugzak. Deze ontploften vlak na elkaar bij de finishlijn, toen driekwart van de 23 duizend deelnemers al binnen was.

Verdachten
Volgens de Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN heeft de politie twee verdachten uit de foto's weten te filteren. Ook was gisteren even sprake dat iemand gearresteerd zou zijn, maar dit werd later weer door de FBI tegengesproken. 

Hoe kun je foto's gebruiken als bewijsmateriaal? Hoe nauwkeurig kun je mensen opsporen door middel van foto's? En hoe tijdrovend is dit werk? Sander Duivestein is trendwatcher en analyseert ontwikkelingen op het internet. Vanavond in Pauw & Witteman laat hij zien hoe je met behulp van beeldmateriaal een zoektocht kunt starten naar de dader(s) van de Boston-aanslagen.

Volg Sander Duivestein ook op Twitter.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar