Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Frans Weekers (15-04-2013)

15-04-2013

Nederland gaat samenwerken met andere Europese landen om belastingfraude en belastingontduiking aan te pakken. Dat meldde staatssecretaris Frans Weekers van Financin bij een Europees overleg van de ministers in Dublin dit weekend.

1000 miljard
Nederland sluit zich aan bij een initiatief van de vijf grootste EU-landen om sommige afspraken die al met de Verenigde Staten gelden, ook op elkaar toe te passen. Het gaat daarbij om automatische uitwisseling van informatie over niet alleen spaartegoeden maar ook dividenden.

Om meer zicht te krijgen op de omvang van belastingontduiking in Nederland, gaf staatssecretaris Weekers opdracht aan de belastingdienst om uit te zoeken hoeveel de schatkist misloopt. Volgens Brussel gaat het in de hele Europese Unie om naar schatting ongeveer 1000 miljard euro per jaar.

Frans Weekers is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het Europese initiatief over de bestrijding van belastingontduiking te bespreken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.