Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Remco Bleeker (28-03-2013)

28-03-2013

Betonreparateur en fossielenhobbyist Remco Bleeker blijkt in een groeve in Winterswijk een opmerkelijke, nieuwe soort zwemmende saurir te hebben gevonden. Eentje waarnaar wetenschappers al een hele tijd zochten.

Palatodonta bleekeri
Het gebeurt vaker dat uit het kalksteen van de Winterswijkse groeve van de firma Sibelco nieuwe soorten opduiken. Maar deze is wel heel bijzonder, volgens conservator Dennis Nieweg van museum TwentseWelle in Enschede.

'Dit is een representant van een heel nieuw taxon, een zijtakje van het leven. Echt een schakel die nog ontbrak.' Het diertje, waarschijnlijk slechts 20 centimeter lang, werd gisteren officieel door Duitse experts beschreven in Nature Communications en gedoopt naar de vinder: Palatodonta bleekeri, ofwel verhemeltetand van Bleeker.

Remco Bleeker is vanavond te gast bij Pauw & Witteman zijn vondst te bespreken, wat betekent dit voor de wetenschappelijke wereld? 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.