Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

IDFA documentaire Rauwer2 (14-11-2012)

15-11-2012

Francis Kenter en haar zoon eten alleen maar rauw voedsel. Dit zogeheten 'raw food-dieet' is volgens Francis de gezondste manier van leven. Vijf jaar geleden maakte regisseur Anneloek Sollart hier de documentaire RAUW over. Hierin filmde ze Francis en Tom en hun manier van leven. Dat zorgde voor heftige reacties, onder meer in een uitzending van De Wereld Draait Door.

Ondervoeding
Ondanks de felle reacties, schrijft moeder Francis haar zoon nog steeds rauw voedsel voor. Ondertussen is Tom onderzocht door een kinderarts en zij constateert ernstige ondervoeding bij hem. Ze doet aangifte van kindermishandeling. Regisseur Sollart maakte hier over de vervolgdocumentaire RAUWER.

Volgens de kinderarts zal Tom zonder bijvoeding 12 tot 15 centimeter kleiner worden dan zijn leeftijdsgenoten. Francis moet met Tom voor de rechter verschijnen en er wordt haar aangeraden het voedingspatroon aan te passen. Maar daar wil Francis niets van weten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.