Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Albert Heringa (14-01-2013)

14-01-2013

Albert Heringa staat terecht voor hulp bij zelfdoding van zijn moeder. Morgen begint het strafproces tegen hem. Heringa strijdt voor het afschaffen van de strafbaarheid van hulp bij zelfdoding.

Albert Heringa hielp zijn 99-jarige moeder in juni 2008 op haar verzoek met sterven. Ze was niet ziek, maar koos ervoor om niet meer verder te willen leven. Heringa hielp haar met een grote hoeveelheid pillen. Volgens de Nederlandse wet is dat strafbaar.

Reportage
Heringa filmde ook hoe hij te werk is gegaan. Wanneer de beelden in 2010 op televisie worden vertoond, ziet de politie dat als aanleiding om Heringa te verhoren. In september 2012 wordt over de kwestie door het programma EenVandaag een reportage gemaakt.

Waarom koos Albert Heringa ervoor om zijn moeder te helpen? Wat heeft hem ertoe bewogen? In Pauw & Witteman gaat hij vanavond in op de rechtszaak die tegen hem loopt en de keuzes die hij destijds heeft gemaakt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.