In de vierdelige serie duikt Max Terpstra in zijn eigen gokverslaving, en gaat hij op zoek naar de verhalen van anderen.

Over Verslaafd aan Verliezen

12-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
Casino_Spotv1.03_19_40_14.Still001

Sinds het legaliseren van online gokken in 2021 zijn jongeren oververtegenwoordigd op de gokmarkt. Niets mis met gezellig een potje spelen, maar vanaf wanneer wordt een leuk spelletje een gokprobleem? Worden jonge mensen genoeg gewaarschuwd voor - en beschermd tegen - de gevaren van gokken? De harde conclusie die toezichthouder Kansspelautoriteit vandaag trekt, is: nee. Presentator Max Terpstra raakte zelf verslaafd aan gokken en vergokte in drie jaar tijd 16.000 euro. In de vierdelige Spuiten en Slikken-serie ‘Verslaafd aan Verliezen’ duikt hij in zijn recente verleden, en gaat hij op zoek naar de verhalen van anderen. ‘Verslaafd aan Verliezen’ is vanaf donderdag 21 september om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.

BNNVARA en Spuiten en Slikken starten eerste campagne: Spaar jezelf
In de vloedgolf aan reclames voor gokken is er amper een tegengeluid geweest over de risico’s ervan. En dat terwijl de Kansspelautoriteit in 2019 al waarschuwde dat gokreclames juist kwetsbare groepen als jongeren kunnen raken. Inmiddels is één op de vijf online gokkers tussen de 18 en 23 jaar oud, en zien hulplijnen voor mensen met een gokverslaving een stijging in jongeren die hierdoor in de problemen komen. Alle alarmbellen gaan af, en nog steeds worden jongeren niet op de gevaren van gokken gewezen.

Daarom starten BNNVARA en Spuiten en Slikken de eerste campagne die erop gericht is jongeren bewust te maken over de risico’s van gokken en hulp te bieden bij verslaving. Deze campagne loopt gelijktijdig met de serie en start op 21 september.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?