Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Your Place or Mine: zoete romcom mét twist

  •  
09-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
Your Place or Mine
Reese Witherspoon en Ashton Kutcher zijn goed op elkaar ingespeeld, in speelse komedie.
Foto credits: Erin Simkin / Netflix
De platonische relatie die een farce blijkt is zo oud als de mensheid zelf. Filmmaker Aline Brosh McKenna (onder meer bekend van haar scenario voor The Devil Wears Prada , 2006) geeft in haar regiedebuut Your Place or Mine een nieuwe twist aan deze veelvoorkomende invalshoek in romantische komedies. Dat je van mijlenver ziet aankomen dat Debbie (Reese Witherspoon) en Peter (Ashton Kutcher) voor elkaar gemaakt zijn, dat laat zich wel raden. Maar wat er gaandeweg tussen hen begint te leven, in amoureuze zin, is de reden waarom deze speelfilm iets sprankelender aanvoelt dan het gemiddelde liefdesepos.
Debbie en Peter zijn sexy veertigers die elkaar al minstens twee decennia kennen. Zij woont in Los Angeles met haar zoontje; hij speelt de eeuwige vrijgezel in New York. Vrijwel dagelijks delen ze hun lief en leed via telefoongesprekken met elkaar. De gemene deler is al die tijd: wij zijn beste vrienden. Maar de twee hebben ook nooit hun ambities waargemaakt, hun dromen nagejaagd. Net zoals hun vriendschap nooit is uitgegroeid tot een volwaardige liefdesrelatie. Daar komt verandering in als Debbie en Peter voor een week van huis wisselen.
Your Place or Mine
Zo kan Debbie een poging wagen om een baan als redacteur bij een prestigieuze uitgeverij in New York te bemachtigen. Peter leert op zijn beurt Debbie’s zoontje beter kennen. Vervolgens blijkt Debbie nogal van de beschermende opvoeding en leert Peter zijn tijdelijke stiefzoon dat het leven ook bestaat uit avonturen, zoals ijshockey.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Your Place or Mine
Dit alles wordt in het begin gevat in splitscreens. Logisch ook: de twee hoofdpersonen bevinden zich aan weerskanten van hun land. Maar geleidelijk worden die barrières weggenomen, in hetzelfde tempo waarin de twee warme gevoelens voor elkaar beginnen te cultiveren. Dat culmineert in een geestige scène op een luchthaven, waarin de twee ineens lijnrecht tegenover elkaar staan. Erg verheffend is dit alles niet; McKenna speelt naarstig met de banaliteiten uit het genre. Toch is het optimisme dat ze met Your Place or Mine tentoonspreidt buitengewoon aanstekelijk – evenals de chemie tussen Witherspoon en Kutcher.
Your Place or Mine, vanaf 10 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief