Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Yearly Departed: heerlijk informeel

  •  
23-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Yearly Departed
Jane Fonda en Yvonne Orji stelen de show in feministisch-humoristische uitzwaai van 2021.
Ook 2021 verdient een feministisch-humoristische uitzwaai. Ditmaal neemt komiek Yvonne Orji (bekend van Insecure ) de honneurs waar. Zij presenteert vanuit een in goud opgetrokken uitvaartcentrum een heerlijk informele voorstelling waarin ook haar collega’s X Mayo, Aparna Nancherla, Dulcé Sloan, Megan Stalter en Jane Fonda aan het woord komen. Een van Orji’s eerste bespiegelingen is dat 2021 eigenlijk een verlenging is van 2020. We zitten nog steeds in de shit. Hoewel we dachten dat er een einde aan zou komen als iedereen gevaccineerd zou zijn. De anti-vaxxers krijgen vervolgens een veeg uit de pan van de comédienne.
Chelsea Peretti (bekend van Brooklyn Nine-Nine ) betreedt vervolgens de bühne. Haar toespraak staat in het teken van haar aversie tegen Zoom. Met een plechtstatige blik verkondigt ze dat ze genoeg heeft van beeldbellen; ze wil haar privacy terug. X Mayo ageert vervolgens tegen de Karens – witte vrouwen die in het openbaar verongelijkt reageren op hun medemens – en zet een collega-komiek die nadat hij werd ‘gecanceld’ weer is gaan optreden in zijn hemd (ze doelt op Louis C.K.). ‘Ik wil ook gecanceld worden’, prevelt ze vervolgens. Gecanceld worden staat namelijk gelijk aan succes, zoiets. Dan is het de beurt aan de introverte Nancherla, die vertelt dat haar televisie ‘een van haar vrienden is’.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Yearly Departed
Want in pandemische tijden zit je vaak opgesloten in huis. En is daten eigenlijk ook geen optie. Dat was vorig jaar ook al een rode draad in Yearly Departed. Dus ga je televisiekijken. Of zoals Jane Fonda ( Grace and Frankie ) becommentarieert in misschien wel het hoogtepunt van de show: ‘Seattle werd vorig jaar heter dan dat lekker ding uit Bridgerton.’ Want messcherp of zuur wordt het niet. Ja, de vrouwen vormen een front en mannen fungeren vaak als het lijdend voorwerp, maar Yearly Departed is vooral bedoeld om bijvoorbeeld op oudejaarsavond van te genieten met een glas champagne. Niet meer, en niet minder.
Yearly Departed, vanaf 23 december 2021 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief