Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Wish Dragon: charmante en bruisende animatie over vriendschap

  •  
12-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
Wish Dragon
De in Shanghai gesitueerde film geeft een bekend verhaal een moderne wending.
Wish Dragon is naast ‘ Over the Moon ’ de tweede film in het animatieaanbod van Netflix die is geïnspireerd door een Chinees sprookje. De film is een Amerikaans-Chinese coproductie waarbij Sony Pictures Animation samenwerkte met Jackie Chan's Sparkle Roll Media en Flagship Entertainment Group.
Student Din (Jimmy Wong) woont met zijn moeder (Constance Wu) in de 'shikumen' van Shanghai, waar een gordijn zijn kamer scheidt van de rest van de leefruimte. Als hij knoedelsoep bezorgt bij een mysterieuze man krijgt hij geen geld, maar een theepot. Een theepot die – volgens de man – alles bevat wat hij nodig heeft. Het blijkt een magische theepot te zijn waar een felroze wensdraak uit tevoorschijn komt die alleen Din kan zien.
Wish Dragon
Long (John Cho) is vibrant roze, heeft een goede dosis droge humor en houdt van garnalenchips. Hij moet tien meesters dienen voordat hij naar de geestenwereld mag en Din is de tiende. Din weet precies wat hij wil: zijn beste vriendin Li Na (Natasha Liu Bordizzo) terug. Zij is verhuisd naar een rijker deel van de megastad en is bijna jarig. De twee waren hechte vrienden toen ze kind waren, maar door verschil in klasse en status zijn ze elkaar uit het oog verloren en nu hij mist haar.
Wish Dragon
Ja, klinkt bekend: een jongen krijgt een magisch voorwerp, er verschijnt een geest en de jongen mag drie wensen doen. Het plot lijkt op het eerste gezicht op Disney’s Aladdin (zonder musicalnummers) en er is zelfs een vliegende date. Maar nieuwsflash: Disney's Aladdin is geïnspireerd op het verhaal uit 1001 Nacht en dat is weer gebaseerd op een Chinees sprookje. Hoewel er een romantische toon in zit, is het verhaal veel meer gefocust op vriendschap en familie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Wish Dragon
Anders dan in Aladdin is dat in Wish Dragon de draak een achtergrondverhaal krijgt. En het verhaal belicht veel meer het verschil tussen klasse en status in de wereldstad Shanghai en in China zelf. Maar niet per se negatief. Door het gebruik van zachte en vrolijke kleuren waar Din woont ziet de buurt er niet uit als gevaarlijk of armoedig, maar als gezellig en levendig.
Wish Dragon
Bovendien heeft het verhaal niet als uitgangspunt ‘wees jezelf’ zoals in Disney’s Aladdin, maar geeft het een ander perspectief op wat succes en rijkdom kan betekenen. Ook is het leuk dat Din al vroeg in de film een meester wordt in vechten à la Jackie Chan. En de film draagt bij aan de groeiende – en nodige – positieve representatie van Chinese en Aziatische verhalen in mainstream media.
Wish Dragon, vanaf 11 juni 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief