Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Westworld best bekeken eerste seizoen van HBO

  •  
07-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3509876173
Westworld beleefde het meest succesvolle eerste seizoen van alle originele programmering op HBO. De finale was de best bekeken aflevering.
Westworld beleefde het meest succesvolle eerste seizoen van alle originele programmering op HBO. De finale was de best bekeken aflevering.
De originele uitzending van de finale trok zo’n 2,2 miljoen kijkers en na alle herhalingen en kijkbeurten via HBO Go en HBO Now zit dat aantal inmiddels aan de 3,6 miljoen. Daarmee overtreffen de kijkcijfers van Westworld de kijkcijfers van onder meer het eerste seizoen van Game of Thrones en het eerste seizoen van True Detective. Westworld-bedenkers Jonathan Nolan en Lisa Joy en hun team van schrijvers zijn inmiddels alweer tien weken bezig met het uiteenzetten van het tweede seizoen. Daarin gaan we *spoilers* volgens hen ook wat meer zien van de andere artificiële werelden, aangezien de kijkers in de finale al een glimp konden opvangen van een samoerai-wereld en het personage Maeve (Thandie Newton) in één van de slotscènes een briefje in de hand geduwd kreeg, waarop te lezen was dat haar kind zich in ‘park 1’ bevindt.
Westworld deed het ook prima bij de critici en werd genomineerd voor twee WGA-awards. Het tweede seizoen laat wel nog even op zich wachten, door de enorme schaal van de productie zal de volgende reeks pas in 2018 in première gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief