De CGI is eigenlijk het enige noemenswaardige in dystopische film over een heldhaftige reddingsoperatie op de door rampen geteisterde aarde.
Als je aan het begin van je film al enkele minuten nodig hebt om uit te leggen waar het verhaal precies om draait, mankeert er misschien iets aan je scenario. De openingsscène van Warriors of Future is een ellenlange aaneenschakeling van feiten: het verhaal speelt zich af in 2055, er voltrekt zich een grote ramp en door de inslag van een meteoriet heeft een soort vleesetende plant die afkomstig is van een andere planeet vrij spel op aarde. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: de plant, die Pandora wordt genoemd, heeft een heilzame werking en kan de lucht die extreem vervuild is reinigen.
Daar is dan wel een speciale en uiterst gevaarlijke militaire operatie voor nodig. Want er is iets – en ook dat ingenieuze plan wordt tot in detail uitgelegd – met helikopters en bommen en dingen in de juiste volgorde doen. Louis Koo speelt de hoofdrol als Tyler: een straaljagerpiloot wiens dochter ernstig ziek is door de vervuiling. Zij lijkt niet meer te redden, maar de mensheid daarentegen wel. Tyler is zo’n durfal die oneliners spuwt als: ‘Het maakt me niet uit als ik doodga, maar ik gun mijn mannen dat lot niet.’ De rest van de film laat zich wel raden; de maker, Ng Yuen-fai staat namelijk niet bekend als verhalenverteller, maar als CGI-specialist.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Warriors of Future oogt dan ook bij vlagen overdonderend. De filmindustrie uit Hong Kong was dan ook zeer trots op de visuele kwaliteiten van de sciencefictionthriller. Maar meer dan dat heeft de speelfilm niet te bieden. Personages ogen vierkant en knullig en de verhaallijn is een groot cliché. Denk aan Edge of Tomorrow (2014), maar dan geen bal aan.
Warriors of the Future, vanaf 2 december 2022 op Netflix