Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Voltron: de legendarische beschermer S01E01 – Een indrukwekkende reïncarnatie

  •  
01-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
LaGardeVoltron
Ruim dertig jaar nadat Voltron voor het eerst over de Westerse schermen vloog, is de machtige robot terug om onze kosmos te beschermen tegen ruimtetuig.
Het is even een kleine teleurstelling als blijkt dat alleen de Nederlandstalige versie te zien is, maar na een paar minuten ben je gewend aan alle stemmen en ga je moeiteloos mee in de extra lange openingsaflevering. Omdat de originele serie door middel van knip- en plakwerk werd samengesteld uit de Japanse anime Beast King GoLion , konden oude afleveringen nog wel eens traag en rommelig zijn. In deze versie van Dreamworks Animation is daar geen sprake van; met een strakke animatiestijl stuwt de fraai vormgegeven en vloeiende actie het verhaal als een razende voort. Producenten Lauren Montgomery en Joaquim Dos Santos werkten eerder samen aan Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra , en de invloeden van die series zijn hier duidelijk voelbaar.
In recordtijd zijn de belangrijkste personages geïntroduceerd en voorzien van een persoonlijke geschiedenis die de avonturen een aangename diepgang meegeven. Keith, Lance, Hunk, Pidge en Shiro zijn de vijf aardbewoners die per ongeluk worden uitgekozen als piloten van de robotleeuwen. De dynamiek tussen de mannen werkt uitstekend en brengt een prettige dosis humor met zich mee, al zijn de kots-grapjes rond Hunk snel uitgewerkt. Prinses Allura van de planeet Arus heeft helaas niet veel te doen behalve de mannen uitleggen waar ze de robotleeuwen kunnen vinden en wat ze moeten doen (samenwerken) om Voltron te kunnen vormen, maar hopelijk krijgt ze net als in de originele versie later in het seizoen een wat actievere rol. Dat zou de indrukwekkende reïncarnatie van Voltron compleet maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief