Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Princess Switch 2: Switched Again: niet twee, maar drie rollen voor Vanessa Hudgens

  •  
20-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
The Princess Switch 2: Switched Again
Ook het vervolg zit weer vol met kerstsferen, royals en romantiek, maar voegt een mini vleugje mysterie toe.
‘Lieve hemel. Ze zijn met z’n drieën.’ In het vervolg op The Princess Switch verklapt de titel al het plot. Stacy, die inmiddels getrouwd is met prins Andrew en dus prinses is, gaat weer van plaats ruilen met hertogin Margaret.
Het is twee jaar na de eerste film en de relatie van Margaret (Vanessa Hudgens) en Kevin (Nick Sagar) is ongeveer een halfjaar geleden uitgegaan toen Margaret plotseling de eerste in de lijn voor de kroon werd. Stacy (Hudgens) is ervan overtuigd dat de twee bij elkaar horen en komt met een plan om de twee weer bij elkaar te brengen. De timing is perfect. Margaret staat op het punt om gekroond te worden: een uitstekend moment om Kevin en zijn dochter Olivia mee te nemen voor de kroning.
The Princess Switch 2: Switched Again
Helaas kunnen de twee geen moment alleen zijn, omdat Margaret’s rechterhand Antonio (Lachlan Nieboer) haar steeds wegroept voor ‘belangrijke’ koningszaken. Dan besluiten de twee om weer een switch te doen, zodat Margaret en Kevin wat quality time met elkaar kunnen doorbrengen. ‘Nog beter dan de eerste keer!’, zegt Margaret’s hofdame als ze geruild hebben. Dat gaat alleen niet op voor de film.
The Princess Switch 2: Switched Again
De twist zit hem deze keer in de introductie van de excentrieke Fiona (Hudgens), het nichtje van Margaret en tevens de derde dubbelganger van de twee royals.
The Princess Switch 2: Switched Again
Fiona is bijna blut en komt met het idee om ook te switchen met Margaret. Want: als Stacy het kan, dan kan zij het zeker! Daarbij krijgt ze hulp van haar twee onderdanen Reggie (Ricky Norwood) en Mindy (Florence Hall) – die beiden zo uit een serie als Shadowhunters geplukt zouden kunnen zijn.
The Princess Switch 2: Switched Again
Vanessa Hudgens zorgt wederom voor hart en energie in de film, waardoor het vermakelijk blijft. Met name Fiona’s personage is een fijne toevoeging, hoewel het tegelijkertijd ook wat veel en nog ongeloofwaardiger voelt. Maar het personage zorgt voor wat opschudding en het is daarom ook jammer dat zij niet meer verhaal krijgt (wellicht in een derde film). Doordat het verhaal vooral blijft hangen in de romantische relaties uit de eerste film, voelt het voorspelbaar en af en toe wat traag. Maar, het doet wel wat een fijne kerstromkom moet doen: het geeft romantiek, veel kerstverlichting, en zelfs een royal bruiloft en kroning. En voor de oplettende kijker: in de eerste film werd er op Netflix naar A Christmas Prince gekeken; in deze film hebben de hoofdpersonages van die film (en hun kind) een korte cameo aan het einde van de film.
The Princess Switch 2: Switched Again, vanaf 19 november 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief