Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Perfect Family: de liefde overstijgt (bijna) alles

  •  
17-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
The Perfect Family
Een rigide moeder ontdooit en gooit haar leven om wanneer haar zoon op het punt staat te trouwen, in gemankeerde Spaanse romcom met een twist.
De welgestelde familie van de Madrileense Pablo (Gonzalo Ramos) kijkt op een dag vreemd op als hij zijn verloofde Sara (Carolina Yuste) introduceert. Hij is gedistingeerd; zij is van eenvoudiger komaf. Hij heeft een goede baan; zij werkt in een sportschool. Met lede ogen ziet Pablo’s moeder Lucia (Belén Rueda) de misstap van haar zoon aan. Maar dan draait ze bij en warmt ze op. Want The Perfect Family draait niet om Pablo en Sara maar om Lucia. Pablo heeft in zijn leven tot nu toe alles gedaan wat zijn moeder van hem verlangde: een tijd in het buitenland wonen, een dure studie afronden.
The Perfect Family
Nu kiest zoonlief voor zichzelf, voor zijn toekomst. En Lucia realiseert zich gaandeweg dat zij dat jaren geleden al had moeten doen. Haar leven staat sinds de geboorte van Pablo in het teken van haar echtgenoot en haar zoon. Tijdens de voorbereidingen voor de huwelijksvoltrekking wordt Lucia ook nog eens verliefd op Sara’s vader. Terwijl haar zoon op het punt staat te huwen overweegt zij haar huwelijk te beëindigen, en daarmee haar ogenschijnlijk perfecte leventje. Filmmaker Arantxa Echevarría zet in die zin de kijker slim op het verkeerde been: The Perfect Family is geen doorsnee romcom.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Perfect Family
Hoewel het niet veel scheelt. Echeverría laaft zich schaamteloos aan clichés uit het genre: vooroordelen over klassen en afkomst passeren de revue, en ook vrijen Pablo en Sara zo stevig tijdens een familie-uitje dat de rest van het gezelschap, dat nog in de woonkamer zit, ook mee kan genieten. Hoewel dat laatste ook min of meer een bewijs is dat de liefde tussen die twee wel oprecht is. De liefde overstijgt in die zin klassenverschillen. Echt nieuw is deze moraal van het verhaal echter geenszins.
The Perfect Family, vanaf 17 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief