Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Perfect Date: onderhoudend escapisme

  •  
13-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
The Perfect Date
The Perfect Date is een zeer voorspelbare, maar aangename romantische komedie.
De zachtaardige atleet Peter Kavinsky stal in 2018 wereldwijd harten in de romantische komedie To All The Boys I've Loved Before. Donkerbruin haar, 1 meter 85 lang, en een glimlach die vele kijkers deed zwijmelen. De Amerikaanse acteur Noah Centineo lukte het enkele maanden later weer om de kijker mee te voeren, dit keer als de knappe Jamey in de film Sierra Burgess Is a Loser. In tegenstelling tot deze voorgaande romantische films staat Centineo, ofwel het ideale vriendje, centraal in de nieuwe romantische komedie The Perfect Date.
Centineo vertolkt de rol van Brooks Rattigan, een ambitieuze scholier die samen met zijn vader Charlie (Matt Walsh), een schrijver met writersblock, woont in Bridgeport, Connecticut. Brooks droomt van een studie aan de Yale-universiteit, rondrijden in een BMW, en een relatie met het mooiste en populairste meisje: Shelby Pace (Camila Mendes, Veronica in Riverdale ). Wanneer hij de vlotte Celia Lieberman (Laura Marano) tegen betaling begeleidt naar een schoolfeest, besluit hij om hier werk van te maken. Samen met zijn beste vriend Murph (Odiseas Georgiadis) creëert Brooks de 'Stand In-app', waarmee rijke kinderen hem kunnen inhuren als nepvriendje voor elke situatie waarin dat nodig zou kunnen zijn. De film is een bewerking van Steve Blooms roman The Stand-In. Bloom schreef het script samen met scenarist Randall Green, terwijl Chris Nelson (Date and Switch) verantwoordelijk was voor de regie.
9133.w1980.0.c1e701e
‘Je rekent op externe factoren voor je geluk. Je wacht op acceptatie van anderen in plaats van het zelf te doen. Wat kan er misgaan?’, plaagt Celia. De door Murph gebouwde app is immers een doorslaand succes. Meisjes (van verschillende leeftijden) boeken Brooks voor uitjes, zoals naar een kunstgalerij, een tenniswedstrijd, rodeo, salsadansen, en meer. Maar naarmate Brooks dichter bij zijn doelen komt, groeit hij ook steeds verder weg van zijn vrienden en zijn vader. Het meest interessante aspect van de dates is dat je als kijker ziet hoe hij zijn emotionele intelligentie ontwikkelt, wat nodig is om bestaande en nieuwe relaties op te bouwen, te onderhouden, en soms te repareren.
9130.w1980.0.f8848b4
The Perfect Date is een romantische komedie met een coming-of-age-verhaal van een tiener. Toch valt het op dat de tienerpersonages overduidelijk door volwassenen zijn geschreven. Op een geven moment vraagt Brooks zich luidkeels af: ‘Wat is Reddit?’ Het is vrij onwaarschijnlijk dat een tiener niet van dit platform op de hoogte zou zijn, in onze huidige digitale informatiemaatschappij.
9129.w1980.0.9745c22
De goedlachse Centineo draagt The Perfect Date op zijn schouders. Hoewel hij vergelijkbare rollen in zijn portfolio heeft, weet hij iedere keer met zijn natuurlijke charme een personage eigen te maken. Hier heeft hij een goede chemie met Marano, en zo weten ze samen de futloze en magere verhaallijnen van de film te verheffen.
Zoals het genre betaamt zijn de secundaire personages vrij tweedimensionaal, en alleen gericht op het ondersteunen van Brooks reis. Helaas laat Bloom geen ruimte over voor het verkennen van interessante verhaallijnen, zoals de relatie tussen Brooks en zijn vader Charlie, of zijn vriendschap met Murph, een gekleurde homoseksuele jongen die woont in een conservatieve stad.
9131.w1980.0.6f8e404
Uiteindelijk levert The Perfect Date precies af wat het heeft beloofd: een voorspelbare romantische komedie. Niets meer en niets minder.
The Perfect Date, vanaf 12 april 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief