Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Texas Chainsaw Massacre: horror op de automatische piloot

  •  
17-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Texas Chainsaw Massacre
De kwaliteit van de acteurs is bovengemiddeld. Het zijn parels voor de zwijnen.
Foto credits: Legendary Pictures
Waarom? Dat is de vraag die meerdere malen bij me opkwam tijdens het kijken van deze nieuwste aanwinst in de bloederige Texas Chainsaw Massacre- saga. Begrijp me niet verkeerd, het origineel uit 1974 van Tobe Hooper is met recht een cultklassieker: gruizig en vuig, bij vlagen schokkend en soms ook onbedoeld hilarisch (Leatherface die tijdens een achtervolging uit de bocht schiet omdat hij met zijn kettingzaag te veel snelheid maakt. Zoals iedere speler van Grand Theft Auto kan beamen: rennen met een kettingzaag vraagt stamina).
Deze Texas Chainsaw Massacre , geregisseerd door David Blue Garcia met een script van Chris Thomas Devlin, is niets van dat alles. De acteurs treft hierbij nog de minste blaam. Want geloofwaardig maken dat een groep yuppen een spookstadje zo’n zeven uur rijden van de dichtstbijzijnde stad wil omtoveren tot een culinair walhalla, dat is zwaar werk. Bijna net zo zwaar als rondrennen met een ronkende kettingzaag.
Texas Chainsaw Massacre
Nog treuriger is de desinteresse van de schrijver (dit is zijn eerste script) in zijn personages. Al is personage wellicht een wat groot woord. Dat suggereert nog iets van persoonlijkheid. Dante (Jacob Latimore) is chef-kok en vriendje van Melody (Sarah Yarkin), eveneens chef-kok. Ruth (Nell Hudson) is de gezamenlijke vriendin. Meer is er niet over de drie hoofdrolspelers te vertellen. Alleen Melody’s sombere zusje Lila (Elsie Fisher, Eight Grade ) heeft nog iets van een achtergrondverhaal: sinds ze een bloedbad op school overleefde is ze zwaar emo. Oh, was er nu maar een psychopaat met een kettingzaag die haar wakker kon schudden!
Texas Chainsaw Massacre
Het frustrerende is: er zijn wel degelijk mogelijkheden om het anders te doen dan anders, bijvoorbeeld door te spelen met de vooroordelen van de kijker. Want misschien heeft de weinig gastvrije sheriff (William Hope, Luitenant Gorman in Aliens !) toch het beste met de nieuwelingen voor? En is de norse heikneuter (Moe Dunford, Vikings , Dublin Murders ) met zijn grote geweer misschien wel een ruwe bolster met een blanke pit?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Texas Chainsaw Massacre
De film behandelt ze als ieder ander: vers vlees voor in de gehaktmolen. Zelfs bij Alice Krige ( The OA , Carnival Row , Star Trek: First Contact ), een verstekelinge in het spookstadje, weten ze niet hoe snel ze van haar moeten af komen. De kwaliteit van de acteurs is bovengemiddeld (Renée Zellweger en Matthew McConaughey hadden ooit hun eerste grote rollen in The Return of the Texas Chainsaw Massacre ), maar de makers weigeren er ook maar iets interessants mee te doen.  
Zelfs de meest slechte horrorfilms doen tenminste nog enige moeite. Dit is horror op de automatische piloot.
Texas Chainsaw Massacre, vanaf 18 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief