Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sugar Rush S02: bakprogramma voert de druk op

  •  
28-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sugar Rush S02
De klok tikt dit tweede seizoen nog sneller door.
Bakprogramma's blijven een recept voor succes. Netflix heeft bijvoorbeeld zijn maffe show Nailed It!, waarin alles wat fout kan gaan ook echt fout gaat. Voor het meer serieuze bakwerk is er Sugar Rush. In deze show strijden bakkers met eigen bedrijfjes als duo's tegen elkaar.
Deze teams krijgen drie verschillende, steeds moeilijker wordende opdrachten. De tijd die ze over hebben van de ene opdracht, mogen ze gebruiken voor de volgende. Dat betekent dat ze zich moeten haasten om uit te kunnen pakken met een finalestuk. Gaan de duo's echter te snel, dan vallen ze mogelijk vroegtijdig af.
Sugar Rush S02
Dit seizoen hoeven de teams niet meer op elkaar te wachten tot iedereen klaar is met een ronde. Dat brengt wat meer flow in de show, maar zorgt ook voor extra stress. Andere bakprogramma's hebben vaak een rustige periode en bouwen de spanning daarna op. Sugar Rush heeft de mixer altijd op de hoogste stand staan. Dat gecombineerd met constant schuddende camera's maakt van Sugar Rush geen ontspannende televisie.
Sugar Rush S02
Een probleem van deze show is daarnaast dat je elke aflevering kennismaakt met vier teams van twee bakkers, dus in totaal acht mensen. In het eerste seizoen viel al op dat er daardoor nauwelijks tijd is om een band met deze kandidaten op te bouwen.
Sugar Rush S02
In het tweede seizoen is daar nog steeds niet veel ruimte voor. Wel heeft Netflix zijn best gedaan om deelnemers te vinden die opvallen door hun persoonlijkheid. De teams zijn gekozen via thema's. Zo heeft de eerste aflevering alleen bakkers die elkaar via internet hebben ontmoet, een andere aflevering enkel familieleden, en later strijden getrouwde stellen tegen elkaar.
Toch blijft het vooral de jury die uitblinkt, onder leiding van Hunter Marsh en zijn nieuwe baard. Elke week schuift er tevens een gastjurylid aan. Met dit seizoen onder anderen de verrassend kritische Jacques Torres van Nailed It!. In zijn eigen show is hij een lieverd, maar in Sugar Rush komt de kritische professional naar boven.
Sugar Rush S02
Logisch, want het gaat bij Sugar Rush niet om amateurbakkers. Om de kandidaten uit te dagen, krijgen ze extra lastige opdrachten. Zo is het waanzinnig om te zien hoe de bakkers in een van de nieuwe afleveringen een taart van meerdere lagen op z'n kop aan een kroonluchter moeten hangen. Niet alleen lukt dat, maar er valt ook nog eens geen kruimel op de grond. Door die verrassende kwaliteit in constructies en smaken, blijft Sugar Rush smakelijke wegkijktelevisie.
Sugar Rush S02, vanaf 26 juli 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief