Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Strange Way of Life: geestige korte western met Pedro Pascal

  •  
07-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
366 keer bekeken
  •  
Strange-Way-of-Life_st_8_jpg_sd-high

© Cinéart

De Spaanse regisseur Pedro Almodóvar verbaast met een luchtige en grappige korte western, die het genre liefdevol op zijn kop zet.

Het waren goede premiejagers, destijds in Mexico. Silva (Pedro Pascal, ook al premiejager in The Mandalorian) en Jake (Ethan Hawke, Boyhood). Ze waren boezemvrienden en vijfentwintig jaar geleden de besten in hun vak. Ze maakten lol met de meisjes. En vooral met elkaar, want Silva en Jake waren méér dan boezemvrienden.

Vijfentwintig jaar later rijdt Silva te paard - uiteraard te paard, dit is een western en alles schreeuwt dat uit, van het dorpje met saloon tot de ranches met die eeuwige ronddraaiende windmolentjes - het plaatsje in waar Jake inmiddels de sheriff is. Ze hebben elkaar al die tijd niet gezien. Silva is de ultieme gun-slinger, Jake de ultieme sheriff. Hun machismo wordt grappig gerelativeerd als je erachter komt dat ze indertijd twee maanden lang een vurige liefdesrelatie hebben gehad en van plan waren om samen een ranch te beginnen. Het liep anders, en hun nog steeds smeulende liefde beleeft nu een opleving. Maar een conflict ligt op de loer: Silva’s zoon woont ook in het stadje en heeft volgens getuigen een moord gepleegd. En Jake is degene die hem moet oppakken.

Strange-Way-of-Life_st_1_jpg_sd-high

© Cinéart

Wat Pedro Almodóvar, net als in zijn prachtige film Dolor y Gloria, hier doet is een mooie mannenliefde in een ongebruikelijke context zetten en de geliefden een conflict (vader en zoon versus sheriff) opdringen dat alles op scherp zet. In 32 erg grappige, ontroerende en extreem western-achtige minuten. Een mooie hommage aan het genre, met Pascal en Hawke in even ontroerende als geestige hoofdrollen. De film is natuurlijk raar kort, maar dat heeft eigenlijk wel wat. ‘Even’ een bioscoopje pikken was nog nooit zo makkelijk.

Strange Way of Life, vanaf donderdag 7 september 2023 in de bioscoop

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief