Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Soundtrack: Dark

  •  
07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
291 keer bekeken
  •  
Dark
Een beetje 80, wat moderne elektronica, een Duitse popklassieker en metal. De Duitse Netflixserie Dark is niet bang om een berg genres door elkaar te gooien.
Het is een sterk najaar voor thrillerliefhebbers op Netflix, met series als Mindhunter en The Sinner. En dan is er nu ook het Duitstalige Dark , de goed ontvangen nieuwe telg op de streamingdienst.
De muziek van Dark schiet werkelijk alle kanten op. Tijdens het luisteren naar de soundtrack zijn op het ene moment de zalvende tonen van Agnes Obel ('Familiar') te horen, om vervolgens ineens keihard de beuk erin te gooien met de metal van Kreator ('Pleasure to kill').
Tussendoor komen er klassieke jaren 80-hits langs: 'You spin me round (like a record)' van Dead or Alive, 'Shout' van Tears for Fears en – als klap op de vuurpijl – 'Irgendwie, irgendwo, irgendwann' van Nena (een track die wij kennen als 'Anyplace, anywhere, anytime'). En dan is er ook nog elektronica van acts als Apparat en Fever Ray.
Een bonte mix dus. Beluister de soundtrack van Dark hieronder.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief