Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Somebody I Used to Know: een beklijvende cursus jezelf zijn

  •  
09-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Somebody I Used to Know
Alison Brie speelt een maker van reality-tv die terugkeert naar haar oude dorpje, in romantische komedie met een twist.
Foto credits: Bobbery / Prime Video
Ally (Alison Brie) is een onvervalste carrièretijger. Ze verkaste jaren geleden vanuit een klein dorpje in ruraal Washington naar Los Angeles, om zich daar met succes te vestigen als maker van reality-tv. Als ze nadat er een einde wordt gemaakt aan haar show tijdelijk terugkeert naar het ouderlijk nest, misschien wel om haar wonden te likken, dan treft ze in de lokale bar haar ex Sean (Jay Ellis uit Insecure ). Hun relatie ging ooit uit omdat zij voor zichzelf koos. Maar Ally ziet nieuwe kansen en de avond eindigt met een zoen. De volgende dag blijkt Sean echter verloofd en hij gaat al snel trouwen.
Ally besluit zichzelf min of meer uit te nodigen voor het feestweekend dat voorafgaat aan de plechtigheid. Dat vindt niet iedereen even verstandig; zo ziet goede vriend Benny (Danny Pudi was lange tijd collega van Brie bij Community ) de bui al hangen. Ally wil zich ontpoppen tot een huwelijksbreker. Seans verloofde Cassidy (Kiersey Clemons) ziet aanvankelijk evenwel geen gevaar in de aanwezigheid van Ally. Totdat de hoofdpersoon haar eigen leven, en dat van Sean en Cassidy, begint te behandelen alsof het een realityshow betreft.
Somebody I Used to Know
Zo manipuleert ze erop los. Misschien wel in de hoop dat de bruiloft niet doorgaat. Hoewel het meer te maken lijkt te hebben met het feit dat ze zich liever achter haar werk verschuilt, dan dat ze handelt vanuit haar ware ik. Dat is een beetje de banale boodschap die de film probeert over te brengen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Somebody I Used to Know
Het resultaat is een rechttoe rechtaan romantische komedie met een aardige twist in de derde akte. Brie bewijst al enige dat dat ze dit soort hoofdrollen kan vertolken en imponeert met haar sprankelende komedie. Ze schreef het scenario voor de film met haar echtgenoot Dave Franco, met wie ze eerder al de horrorfilm  The Rental (2020) maakte. Het echtpaar is in die zin lekker bezig. Want Somebody I Used to Know beklijft, ondanks enkele oneffenheden.
Somebody I Used to Know, vanaf 10 februari 2023 bij Amazon Prime Video
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief