Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Shonda Rhimes verruilt ABC voor Netflix

  •  
14-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2803329553
Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal) tekent een contract bij streamingdienst Netflix.
De showrunner had al een vierjarig contract bij ABC, waarvan ze nog een jaar uit moest dienen, maar volgens de website Deadline heeft ze van de zender toestemming gekregen om de overstap nu al te maken. Ook bij Netflix tekent ze een meerjarig contract. Haar productiebedrijf Shondaland zal veranderen in een aparte divisie van de streamingdienst. Wel blijft ze nog betrokken bij haar huidige ABC-series (Grey’s Anatomy, Scandal , How to get Away with Murder) en de projecten die ze daar nog in ontwikkeling heeft (zoals For the People en de spin-off van Grey’s Anatomy). Een aantal van haar ABC-series zijn in Amerika ook te bekijken via Netflix en doen het daar enorm goed. In Nederland zijn enkel de eerste twee seizoenen van How to Get Away with Murder te zien bij de VOD-dienst.
Lees ook meer over het werk van Shonda Rhimes. Eerder stapten A-list showrunners als Jenji Kohan ( Orange is the New Black ) en Chuck Lorre ( Disjointed ) al over naar Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief