Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Roma: trailer voor nieuwe Alfonso Cuarón

  •  
13-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Roma Poster
De regisseur van Gravity en Children of Men komt met een semi-biografische film over zijn eigen jeugd.
Roma maakte furore op de filmfestivals van Venetië en Londen en is aangekondigd als de Mexicaanse inzending voor de aankomende Oscars. De film speelt zich af in Mexico-Stad tijdens de roerige jaren zeventig en volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een huishoudster bij een gezin uit de middenklasse. Volgens schrijver en regisseur Alfonso Cuarón is de film voor negentig procent gebaseerd op ervaringen uit zijn eigen kindertijd. Hij schreef het script als een liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Er werd op dezelfde locaties geschoten, waarbij er een replica van zijn ouderlijk huis werd gemaakt, inclusief oude meubels. Roma schetst zo een intiem portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren zeventig.
Roma is vanaf 14 december wereldwijd te bekijken op Netflix. De film wordt tevens uitgebracht in een aantal bioscopen, hoewel er nu nog geen locaties bekend zijn.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief