Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Roma: trailer voor film van Alfonso Cuarón

  •  
17-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Roma
De film zal dit jaar in een select aantal bioscopen vertoond worden, maar komt eveneens naar Netflix.
Roma speelt zich af in Mexico-Stad tijdens de roerige jaren zeventig. De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudster van een Roma-gezin uit de middenklasse. Regisseur Alfonso Cuarón schreef het script als een liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Het is zijn meest persoonlijke project tot nu toe: op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig en ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren zeventig. Roma is Cuaróns eerste film sinds het Oscarwinnende Gravity uit 2013. De schrijver en regisseur is verder bekend van onder meer Y tu mama también , waarin twee jongens en een wat oudere vrouw een roadtrip maken door Mexico. Daarna volgden nog internationale producties als Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men.
Roma heeft nog geen exacte releasedatum, maar verschijnt ergens in december op Netflix. De films zal tevens in een aantal speciaal gekozen theaters vertoond worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief