Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Riz Ahmed wil Hamlet naar Netflix brengen

  •  
18-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Riz Ahmed
Riz Ahmed is met Netflix in gesprek voor een filmadaptatie van Shakespeare’s Hamlet.
De acteur is zelf verantwoordelijk voor het scenario, dat hij schreef in samenwerking met Mike Lesslie, die hij nog kent van de universiteit. Lesslie maakte eerder het script voor de recente Shakespeare-verfilming Macbeth met Michael Fassbender. Hamlet is een van de meest geliefde personages van de Britse toneelschrijver. In de oorspronkelijke uitvoering is hij een Deense prins, die wraak wil nemen op de verradelijke oom die met zijn moeder trouwde. De incarnatie van Ahmed en Lesslie speelt zich af in het hedendaagse London. Ahmed geeft zelf gestalte aan het hoofdpersonage. De acteur won onlangs nog een Emmy voor de HBO-serie The Night Of en had op Netflix al een rolletje in The OA. Ook werd hij aangetrokken voor grote filmprojecten als Star Wars en het aankomende Venom.
Ahmed liet onlangs op Twitter weten dat Hamlet zijn grote droomrol is. Het personage werd in eerdere films gespeeld door acteurs als Mel Gibson, Kenneth Branagh en Ethan Hawke.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief