Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Rescued by Ruby: zoetsappig en keurig

  •  
17-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
276 keer bekeken
  •  
Rescued by Ruby
Een fatsoenlijke agent stuit op een fatsoenlijke speurhond in een uiterst fatsoenlijke, maar saaie film.
Een Amerikaanse politieagent (Grant Gustin speelt Dan) wil graag bij de hondenbrigade, maar hij wordt telkens niet toegelaten, terwijl hij al wel de nodige politie-ervaring heeft. Bovendien kosten speurhonden maar liefst 10.000 dollar. Maar Dan vindt een maas in de wet: een bordercollie (de Ruby uit de titel) uit een asiel kan het speurwerk net zo goed doen als de herdershonden die hiervoor normaliter aan het werk worden gesteld. Ruby moet echter wel even goed worden afgericht, want in de openingsscène van Rescued by Ruby zien we hoe ze een varkensstal maakte van de woningen van haar vorige pleeggezinnen.
De titel van deze dramafilm is ook multi-interpretabel. Dan wil graag verder komen in het leven en wordt gered door een nieuwe boezemvriend; een hond die levens redt. Met als gevolg een wederkerige relatie die we al in tientallen films hebben gezien. Rescued by Ruby laat zich dan ook omschrijven als ‘agent vindt hond, hond veroorzaakt eerst nog problemen, hond loopt weg, hond keert terug, hond redt de dag en alles komt goed’. Niet meer, niet minder. Een onschuldige film dus, die niet had misstaan bij de televisiezender Hallmark, waar de ellende van de wereld nooit doorsijpelt in de programmering.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Rescued by Ruby
En aan het einde krijgt Dan van zijn baas te horen – Dan is in dat opzicht de metaforische viervoeter van de commandant – dat híj het goed deed. Wat is Dan blij met die acceptatie, die omarming, die onderschrijving van zijn kunnen. Hij besluit de film dan ook met de uitspraak: 'Ik ben zo blij.' Was het leven maar zo eenvoudig, denk je dan.
Rescued by Ruby, vanaf 17 maart 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief