Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Red, White & Royal Blue: voorspelbare romcom; aardige casting

  •  
11-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3487 keer bekeken
  •  
12676351_212db3f560ee45d19a9afc5cf419cc21_master_3000

© Amazon Studios

De zoon van de Amerikaanse president wordt verliefd op een Britse prins in typische boekverfilming van coming-of-age-bestseller. 

Alex (Taylor Zakhar Perez) en Henry (Nicholas Galitzine) kunnen elkaar niet uitstaan. Alex is de zoon van de Amerikaanse president Ellen Claremont (een rol van Uma Thurman); Henry is een Britse prins. Op de receptie van een huwelijk komt hun onenigheid tot een dieptepunt wanneer de twee met elkaar beginnen te stoeien en door hun weinig bedachtzame gedrag de bruiloftstaart over zich heen krijgen. Een bediende maakt stiekem foto’s en een schandaal is geboren. De telgen uit invloedrijke families kunnen niets anders dan elkaar bevechten, melden de tabloids. Prompt besluit Claremont dat haar zoon het met Henry moet bijleggen.

De relatie tussen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is door het incident onder druk komen te staan. Dus moeten Alex en Henry ten overstaan van nieuwsgierige journalisten veinzen dat ze eigenlijk al een flinke tijd goede vrienden zijn. De rest laat zich wel raden: gaandeweg ontdekken de jonge mannen (die niet zo jong meer zijn: Perez is 31; Galitzine is 28) hun seksualiteit en hun gevoelens voor elkaar. Maar eerst werpen scenarioschrijvers Matthew López (die tevens regisseert) en Ted Malawer, die het gelijknamige coming-of-age-boek van Casey McQuiston bewerkten, nog de nodige obstakels op.

12676345_6542777338034e0880a9ea62c4a2dce0_master_3000

© Amazon Studios

Zo moeten Alex en Henry met elkaar leren om te gaan. Ze zijn allebei arrogant en hebben moeite de ander de volledige aandacht te geven. Daarnaast heeft het Britse koningshuis uiteraard moeite met de (homoseksuele) affaire die gaandeweg een volwaardige relatie wordt. En ook worstelen de twee hoofdpersonen met de kant die ze in hun levens op willen. Erg innovatief is Red, White & Royal Blue qua wendingen dan ook niet. Net zoals veel films uit dit genre vooral kiezen voor de romantische weg van de minste weerstand. Gelukkig maken bijrollen van Stephen Fry (de Britse koning), Sarah Shahi (als politiek adviseur) en Clifton Collins Jr. (als Alex’ vader) deze voorspelbare film nog iets smeuïger.

Red, White & Royal Blue, vanaf vrijdag 11 augustus 2023 bij Amazon Prime Video

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief