Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Sorry voor mijn broertje

  •  
10-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Sorry voor mijn broertje
Het verhaal van twee Afghaanse broers die in Nederland op totaal verschillende paden terechtkomen.
Foto credit: Kees Muizelaar
De Afghaanse broers Nabil en Nahib ontvluchten met hun familie hun thuisland op jonge leeftijd en komen uiteindelijk in Nederland terecht. Daar komen de twee jongens op compleet andere paden terecht: de oudere Nahib vindt een goede opleiding en een baan, terwijl Nabil in de jeugdgevangenis terechtkomt.
Sorry voor mijn broertje vertelt niet alleen het verhaal van de paden van de twee broers die zich scheiden, maar ook van de dramatische vlucht vanuit Afghanistan, via Pakistan naar Nederland en van de onzekerheid over een mogelijke uitzetting. In eerste instantie brengen die ervaringen Nabil en Nahib nauw samen, maar vanaf hun middelbareschooltijd groeien ze uit elkaar: de een richt zich op zijn opleiding, de ander komt steeds verder in het criminele milieu terecht.
De hoofdpersonen in deze podcast van 3FM vertellen openhartig over hun ervaringen. Met hun verhalen wordt duidelijk hoe dun de scheidslijn is tussen het vinden van de juiste weg en het terechtkomen op een verkeerd pad.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief