Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Roels Sofa Sessies

  •  
27-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Roels Sofa Sessies
Roel van Velzen interviewt BN'ers om zijn scheiding te verwerken.
Foto credit: Linda.nl
Na een relatie van twintig jaar gingen Roel van Velzen en zijn partner Marloes uit elkaar. De zanger probeert die gebeurtenis te verwerken in Roels Sofa Sessies, een podcast van Linda, waarin hij andere BN’ers spreekt over relatiecrises en scheidingen. Een uitgangspunt dat wellicht een verwachting schept van afleveringen vol melodrama, maar Van Velzens openhartigheid voorkomt dat.
Zo is het aangrijpend om te horen hoe de muzikant aan cabaretier Richard Kemper vertelt hoe hij instortte toen hij op een meubelboulevard naar een nieuwe bank zocht. Of hoe Van Velzen aan presentatrice Evi Hanssen het moment beschrijft dat hij voor het eerst zijn kinderen bij zijn ex bracht. Roels Sofa Sessies bewandelen de grens tussen interview en gesprek, waarin ook gasten als Claudia de Breij en Alain Clark hun ervaringen delen. Van de realisatie dat er een crisis in een relatie is, tot de scheiding en de gedachte aan daten met andere mensen – in vijf afleveringen praat Van Velzen over alle fases van het eind van een relatie.
Soms hebben de zanger en zijn gast genoeg afstand om de humor van bepaalde situaties in te zien, andere keren spreken ze met een brok in de keel, de gebeurtenissen toch nog (te) vers in het geheugen. Roels Sofa Sessies is een verrassend openhartig kijkje in verbroken relaties.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief