Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Rampvlucht

  •  
03-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Rampvlucht
Een indrukwekkende reconstructie van het journalistieke onderzoek naar de Bijlmerramp.
Foto credit: Mark de Blok
Vanwege het dertigjarig jubileum staat de Bijlmerramp plotseling weer vol in de aandacht. Naast de gedramatiseerde tv-serie Rampvlucht presenteert Sosha Duysker namens KRO-NCRV ook de gelijknamige podcast, waarin de ramp en de nasleep worden gereconstrueerd.  
Na een imposante opening, waarbij ooggetuigen (veelal bewoners van de Bijlmerflats) vertellen hoe de gebeurtenissen van 4 oktober 1992 zich voltrokken, nemen journalisten als Joost Oranje en Vincent Dekker het stokje over. Zij vertellen hoe ze in de jaren na de Bijlmerramp probeerden de waarheid boven tafel te krijgen, en daarbij vaak tegengewerkt werden.
Rampvlucht biedt niet alleen een meeslepende reconstructie van de crash, maar vertelt ook een politiek verhaal, waarbij verslaggevers zich door een berg aan onduidelijkheden proberen te worstelen. Van het ontbreken van de cockpitvoicerecorder tot de mysterieuze lading van het Israëlische vliegtuig - ook dertig jaar na de Bijlmerramp is de onderste steen nog lang niet boven. Die zoektocht, gecombineerd met de persoonlijke verhalen van bewoners van het gebied, maakt Rampvlucht een fraai monument voor een verschrikkelijke gebeurtenis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief