Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Penoza op het platteland

  •  
19-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
341 keer bekeken
  •  
PenozaPlatteland

Lammert de Bruin en Babs Assink nemen een verrassend kijkje in de drugswereld in het noorden van Nederland.

Lange tijd stond Noord-Brabant bekend als de regio waar het leeuwendeel van de Nederlandse drugsproductie plaatsvond, maar de afgelopen jaren lijkt het noorden aan een inhaalslag bezig. In Penoza op het platteland reizen NPO Radio 1-verslaggevers Lammert de Bruin en Babs Assink door Friesland, Groningen en Drenthe, op zoek naar verhalen rond drugscriminaliteit.

Het duo was eerder verantwoordelijk voor podcasts als De showbizzmoorden De butlermoord, maar Penoza op het platteland heeft geen moordmysterie als drijvende kracht. De reeks draait om losse verhalen over schimmige zaken. Die zaken draaien vooral rond drugslabs, die vaak worden aangelegd in loodsen op boerderijen.

Het zijn niet alleen de misdaadverhalen die verbazen, maar ook de reacties van omstanders. Er is veel verontwaardiging, maar ook verrassend veel acceptatie. ‘Je mag niks meer’, praat iemand de productie van harddrugs in een boerenschuur goed. Ergens anders worden de maatregelen tegen stikstofuitstoot gebruikt als reden voor de drugslabs. Penoza op het platteland is een road trip door het noorden vol criminele verrassingen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief