Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: O, o, De Mos

  •  
06-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
O, o, De Mos
Hoe Richard de Mos uitgroeide van politiek succesverhaal tot onderwerp van een grote strafzaak.
Foto credit: Algemeen Dagblad
Voormalig PVV’er Richard de Mos schoot als een raket de lokale Haagse politiek in, om niet veel later weer net zo snel neer te storten. Een jaar na zijn aanstelling als wethouder en locoburgemeester van de Hofstad, moest de politicus zijn taken alweer neerleggen na een inval van de recherche in zijn woning. Deze maand zit De Mos in de rechtbank in Rotterdam.
In O, o, De Mos zet AD-journalist Niels Klaassen de zaken rond de politicus op een rij. Zo horen we het verhaal van hoe de voormalig basisschooldocent zich aansloot bij de PVV, door Geert Wilders uit de partij werd gezet en zich vervolgens toelegde op de lokale politiek met zijn partij Hart voor Den Haag, waar hij al snel beschuldigd werd van omkoping en vriendjespolitiek.
De aantijgingen zijn niet mals, maar De Mos - zelf ook aanwezig in de podcast - lijkt alleen maar feller in de verdediging te schieten. O, o, De Mos biedt een afgewogen verhaal, dat duidelijk maakt waarom de Haagse politicus zo controversieel is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief