Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Moord op het Oosterveld

  •  
06-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Moord op het Oosterveld
Een openhartig beeld van de dood en het leven van Enschedeër Daan Mellée.
Wie is verantwoordelijk voor de dood van Daan Mellée? De 26-jarige inwoner van Enschede werd in de zomer van 2018 in zijn huis doodgeschoten, en de politie zoekt nog altijd naar de dader. In Moord op het Oosterveld gaat misdaadverslaggever Tom Meerbeek namens RTV Oost ook op zoek naar antwoorden.
Tijdens de eerste aflevering blijkt al snel dat Mellée bepaald geen modelburger was. Zijn moeder vertelt dat hij als klein kind al aangaf boef te willen worden wanneer hij later groot was, en daar lijkt hij redelijk in te zijn geslaagd. Het zorgt ervoor dat Moord op het Oosterveld ergens balanceert tussen de pure crime-podcast, waarin de misdaden van de hoofdpersoon centraal staan, en een persoonlijk verhaal waarin familie en vrienden het over het leven van het moordslachtoffer hebben. En daarbij is er gelukkig geen sprake van ‘over de doden niks dan goeds’: ook Daans worstelingen met drugs en de gewelddadige manier waarop hij zijn vriendin behandelde komen duidelijk naar voren.
Gezien de status van het onderzoek blijft het einde van Moord op het Oosterveld logischerwijs open. Maar de anekdotes over de levensstijl van Daan, zijn explosieve relatie en zijn drugsverslavingen geven een even intrigerend als afschrikwekkend beeld van een leven dat steeds verder uit de bocht vloog.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief