Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Mathilde's Mysterie

  •  
08-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Mathilde's Mysterie
Pleegde de extravagante muze Mathilde Willink zelfmoord? Een portret van een onvoorspelbaar societyfiguur.
Foto credit: AVROTROS
In de jaren 70 was Mathilde Willink een van de grootste blikvangers in de Amsterdamse modewereld. Ze was de muze van schilder Carel Willink, met wie ze jarenlang getrouwd was, en paradeerde rond in spectaculaire jurken van ontwerper Fong Leng. In oktober 1977 wordt Mathilde dood aangetroffen in haar hemelbed, door het hoofd geschoten. Zelfmoord, concludeert de politie.
In Mathilde’s mysterie gaan Lammert de Bruin en Babs Assink, die eerder in de podcast De showbizzmoord onderzoek deden naar de dood van producer Bart van der Laar, op zoek naar antwoorden. Maakte Mathilde zelf een eind aan haar leven, of werd ze vermoord? De omstandigheden zijn verdacht - zo zou de rechtshandige vrouw door haar linkerslaap zijn geschoten en gaf de verantwoordelijke bij de politie jaren later aan nog steeds te twijfelen over de zaak.
Met getuigenissen van onder anderen bevriende zangeres Imca Marina en enkele roddeljournalisten scheppen De Bruin en Assink een haast mythisch beeld van Mathilde. Gelukkig lijkt een politiedossier uiteindelijk tóch duidelijkheid te scheppen in het mysterie rond de dood van de muze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief