Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Long Covid en de kwakzalverindustrie

  •  
18-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
519 keer bekeken
  •  
long-covid-en-de-kwakzalverindustrie-rianne-van-der-linden-en-anne-sophie-van-den-toren

© EO

Een even boeiende als verontrustende reeks over de alternatieve genezers die beweren de oplossing voor Long Covid te hebben.

Tienduizenden Nederlanders hebben langdurige klachten van Long Covid, hoorden we een jaar geleden in de podcast Long Covid, de schaduwpandemie. Dezelfde makers, NPO Radio 1-journalisten Rianne van der Linden en Anne-Sophie van den Toren, duiken nu in de alternatieve geneeswijzen die aangeboden worden om van de ziekte af te komen. Het levert een even boeiende als verontrustende reeks op.

Want terwijl de reguliere gezondheidszorg nog zoekt naar manieren om Long Covid te genezen, zijn de alternatieve methoden al in enorme hoeveelheden beschikbaar. Van der Linden en Van den Toren ontdekken een schimmige handel in het middel ivermectine (normaal gesproken bedoeld als medicijn tegen schurft), klankschaaltherapieën en, het meest verrassend, surfen op Tenerife om van Long Covid af te komen.

De journalisten spreken de steeds wanhopiger wordende patiënten, die alles aangrijpen om hun oude levens weer op te kunnen pakken, en daarbij een gewillig slachtoffer zijn voor de kwakzalverindustrie. Ze lijken niet allemaal kwaad in de zin te hebben, maar de podcastreeks weet pijnlijk duidelijk te maken hoeveel geld er Long Covid-patiënten afhandig gemaakt wordt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief