Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Hoe kaas de wereld redt

  •  
16-01-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
610 keer bekeken
  •  
KaasWereldRedt

© NTR

De makers van De brand in het landhuis leveren een sterk pleidooi voor de koeloze kaas.

Eten we binnenkort kaas waar geen koe aan te pas is gekomen? Het is het doel van Jaap Korteweg, die zich met De Vegetarische Slager eerst richtte op de vleesvervangers, waarna hij zich nu toelegt op de koeloze kaas. In Hoe kaas de wereld redt verdiepen podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp (eerder verantwoordelijk voor De brand in het landhuis) zich in de toekomst van de kaas.

Het onderzoek leidt het duo niet alleen langs het laboratorium in België waar gewerkt wordt aan koeloze kaas, maar ook naar een Friese melkboer. Heijmans en Oskamp volgen daar het pasgeboren kalfje Puck, dat symbool komt te staan voor het gruwelijke leven van de veestapel in Nederland.

Hoe kaas de wereld redt voelt niet als een reeks die gemaakt is om luisteraars van vlees en zuivel af te helpen, maar de podcast levert een uitstekend pleidooi voor het belang van koeloze kaas. Heijmans en Oskamp leveren een schrijnend beeld van de Nederlandse bio-industrie, maar vullen dat aan met een optimistische blik op de toekomst.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief