Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: George Blake: meesterspion

  •  
01-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
George Blake
Het verslag van het spectaculaire leven van de in Rotterdam geboren KGB-spion George Blake.
Foto credit: East2west News
De in december overleden George Blake leidde een leven dat je normaal alleen in thrillerseries ziet. Hij wordt in 1922 in Rotterdam geboren als George Behar, woont tijdens zijn jeugd in Egypte, maakt het bombardement op Rotterdam mee, en meldt zich tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog aan bij het Britse MI6. En daar houdt het niet op: wanneer hij als Britse spion gevangengenomen wordt in Noord-Korea, leest Blake het werk van Marx en hoort hij over Amerikaanse bombardementen op burgers. Na verloop van tijd neemt hij het besluit om zijn diensten aan de KGB aan te bieden.  
Blake overleed in december op 98-jarige leeftijd in Moskou. In 1999 interviewde journalist Hans Olink hem urenlang over zijn, op zijn zachtst gezegd, veelbewogen levensgeschiedenis. Deze gesprekken vormen de basis van George Blake: meesterspion. In vier afleveringen van een uur vertelt de voormalige spion wat hij allemaal meemaakte. Verhalen vol bizarre wendingen, op nuchtere en openhartige wijze verteld. Een verslavend document van een spectaculair leven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief