Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De vogelspotcast

  •  
19-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
De+Vogelspotcast

In hun nieuwe reeks bewijzen Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen dat vogelspotten en een museumbezoek uitstekend samengaan.

De natuur maakt plaats voor het museum in de nieuwe reeks van De vogelspotcast. Waar presentatoren Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen normaal gesproken hun verrekijkers op bomen of de lucht richten, kijken ze nu naar kunstwerken met vogels erop. Het blijkt al snel een gouden greep, die de dynamiek van De vogelspotcast op z’n kop zet.

De afgelopen jaren was Dwarshuis, recordhouder vogels spotten, de autoriteit in de podcast. Hij deelde zijn wijsheid met jeugdvriend Van Baalen. Die wist niets van vogels, maar is wél weer een autoriteit op het gebied van kunst - en dus pakt hij de leiding in deze nieuwe reeks. Zo legt Van Baalen in onder andere het Mauritshuis en het Dordrechts Museum uit hoe je barokke kunst herkent, wat een trompe-l’oeil is en wat het classicisme inhoudt.

Ondertussen speurt Dwarshuis naar vogels op de schilderijen, en identificeert hij hier en daar zelfs een paar onbekende soorten op kunstwerken. In deze nieuwe reeks beweegt De vogelspotcast zich tussen de kunstgeschiedenis en de ornithologie, en daar blijkt de podcast zich uitstekend thuis te voelen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief