Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De schaduwspits

  •  
27-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
DeShaduwspits

© NOS

Een broodnodig pleidooi voor lhbti-acceptatie in de wereld van het Nederlandse profvoetbal.

Waarom zijn er nog altijd geen profvoetballers die uit de kast zijn gekomen? Met die centrale vraag onderzochten NOS-journalisten Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens in 2021 in De schaduwspits de acceptatie van lhbti’ers in de voetbalwereld. Drie jaar later is het trio terug met een nieuwe reeks afleveringen.

Sinds die vorige reeks is het onderwerp vaak in het nieuws geweest, maar op een negatieve manier. De journalisten bespreken de commotie rond de OneLove-armband en de bedreigingen bij Feyenoord-supportersvereniging de Roze Kameraden, maar constateren óók positieve verhalen. Het bezoek aan het Schotse Celtic laat zien dat het wel kan, de acceptatie van lhbti’ers bij een grote club, en nieuws uit Duitsland geeft hoop voor een massale coming out.

Terwijl de Nederlandse voetballerij achteruit lijkt te gaan op het gebied van lhbti-acceptatie in de sport, biedt De schaduwspits een broodnodig pleidooi voor het belang van het onderwerp. De drie presentatoren worden nooit prekerig, maar zorgen in hun reportages en interviews juist voor een mooie dosis empathie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief