Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De omega

  •  
04-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
De Omega
Een Black Mirror-achtige thriller over een Nederland waarin de LHBTI+-gemeenschap steeds verder wordt opgejaagd.
Foto credit: NTR
In de duistere toekomst van De omega is Nederland er slecht aan toe. Extreemrechtse groeperingen, die het voorzien hebben op de LHBTI+-gemeenschap, hebben de macht gegrepen. Bovendien wordt de onafhankelijke journalistiek aan banden gelegd, waardoor journalist Amira nog maar één kans heeft om de waarheid te onthullen.
Het Black Mirror -achtige hoorspel De omega van 3FM vertelt het verhaal over een journalist die onderzoek doet naar de publieke zelfmoorden van jonge homo’s in Nederland, nadat ze daar van dichtbij getuige van is. Amira stuit op een ondergrondse gay-scene, die voortdurend bang is voor steeds verder escalerend geweld. In zes razendsnel vertelde afleveringen is de spanning nooit ver weg, en duik je van de ene cliffhanger in de andere.  
Knap is hoe De omega geluiden uit de hedendaagse samenleving weet te vertalen naar een akelig toekomstbeeld, dat niet geheel onwerkelijk klinkt. Daarbuiten is de podcastreeks een ambachtelijk vertelde thriller, die gedurende het verhaal met broodkruimels strooit, die uiteindelijk leiden naar een uiterst spannende conclusie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief