Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De laatste dagen van... Freddie Mercury

  •  
29-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
De laatste dagen van... Freddie Mercury
Een terugblik op de dood, maar nog veel meer een viering van het leven van een van de grootste frontmannen aller tijden.
Foto credit: AVROTROS
Op 24 november 1991 overleed Freddie Mercury aan de gevolgen van aids. Dertig jaar later duikt De laatste dagen van… Freddie Mercury in de dood, maar eigenlijk vooral in het leven van de zanger. Het levert een even enthousiasmerende als liefdevolle analyse op van wat hem nou een van de grootste frontmannen aller tijden maakte.
Zo werpt de reeks van Radio 5 een uitgebreide blik op Mercury’s unieke stemgeluid, met lekker veel geïsoleerde tracks, waarin alleen de zang van de frontman te horen is. Maar ook zijn stijl van piano spelen, de relatie met de andere leden van Queen én het legendarische optreden op Live Aid worden grondig geanalyseerd. Een ander hoogtepunt is de aflevering die compleet gewijd is aan de ultieme klassieker uit Queens oeuvre: ‘Bohemian Rhapsody’.
Natuurlijk richt De laatste dagen van… Freddie Mercury zich op de ziekte en de dood van de zanger. Maar uiteindelijk is de podcastreeks veel meer een viering van de muzikant Freddie Mercury en een ode aan zijn nog altijd immense status.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief