Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De kunst van het verdwijnen

  •  
02-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
890 keer bekeken
  •  
De kunst van het verdwijnen
De ambitieuze parallelvertelling van drie dramatische verhalen in de zevende wijk in Antwerpen.
Foto credit: VRT
Wat hebben een bankoverval in 2019, een aanslag op een groep kinderen in 1980 en de ontsnapping van een joods jongetje voor de deportatie naar een concentratiekamp in 1942 met elkaar te maken? Ze vonden allemaal plaats in de zevende wijk in Antwerpen, die ook wel bekendstaat als het Diamantkwartier.
In het ambitieuze De kunst van het verdwijnen vervlecht de Vlaamse theatermaker en schrijver Bart Van Nuffelen de drie verhalen op knappe wijze met elkaar. Hij begint bij de bankoverval in 2019, waarbij de overvallers via zelfgegraven tunnels in de kluis van de bank uitkwamen. Die roof, in de podcast gortdroog omschreven als ‘ Ocean’s Eleven van den Aldi ’, wordt wereldnieuws.
Hoewel die overval alleen al interessant genoeg is voor een podcastserie, brengt Van Nuffelen De kunst van het verdwijnen naar een nog hoger niveau door drie verhalen met elkaar te vermengen. Daarbij weet hij ook nog eens zichzelf een spiegel voor te houden en bijtend commentaar te geven op de werking van de media. Een zeer knappe vertelling.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief